Amper Proiect Oradea - instalatii electrice de calitate
Amper Proiect Oradea - instalatii electrice de calitate

proiectare și execuție
instalații electrice

Bine ați venit! Amper Proiect vă stă la dispoziție.

Se finalizează montarea sistemului fotovoltaic la Grădinița nr. 56

În cursul zilei de azi, 13 august, se vor finaliza lucrările de montare a sistemului fotovoltaic pe acoperișul Grădiniței nr. 56 de pe strada Liszt Ferenc nr. 60.

Panourile au fost montate pe o structură metalică pe acoperișul imobilului, sistemul fiind compus din 60 de panouri fotovoltaice, 1 invertor și un sistem de control și comandă.

Valoarea investiției este de 96.100 lei + TVA, iar firma executantă a fost S.C Amper Proiect S.R.L.

„Amortizarea investiției se realizează în aproximativ 7 ani, iar în calculul amortizării s-a ținut cont de o scădere a randamentului panourilor fotovoltaice de 3% în primul an și 0,7%/an în următorii ani, conform garanției oferite de producători. Costurile operaționale au fost estimate la 1,5%/an din valoarea investiției inițiale.

Conform estimărilor realizate de către administrația locală, se poate observa că în 7 ani de la implementarea investiției, aceasta va fi amortizată; mai mult decât atât, ea va aduce în continuare beneficii, atît din neplata energiei, cât mai ales din încasarea contravalorii Certificatelor Verzi, care se vor obține pe o perioadă de 15 ani din momentul eliberării Licenței de exploatare”, a menționat viceprimarul Huszar Istvan.

Energia electrică anuală produsă de panouri va asigura consumul de energie electrică la Grădinița nr. 56 și un surplus cu care se va putea compensa consumul altor unități de învățământ.

Citește tot articolul pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea

articol-2